تولید کلید اصلی بهبود اقتصاد و معیشت مردم است
علیرضا اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هر سال مقام معظم رهبری بهعنوان کسی که سیاستهای کلی نظام را تدوین، تصویب و ابلاغ میکنند، اقدام به نامگذاری سال کرده و شعار سال را انتخاب میکنند.
وی تصریح کرد: این نامگذاری در واقع یک نقشه راه قابل اجرا و یک نسخه شفابخش است که توسط یک حکیم و طبیب آشنا به معضلات و مشکلات و با استفاده از جمع زیادی از کارشناسان و خرد جمعی بررسی شده است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در حال حاضر معضل اصلی در کشور، بحث اقتصاد است که در آن نقدینگی سرگردان میباشد و بنا بر تأکیدات مقام معظم رهبری حجم بالای نقدینگی در حوزههای ارز و دلار وارد شده و ممکن است مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
وی اذعان داشت: از همینرو شعار سال، بهعنوان راهحلی برای رفع مشکلات اقتصادی با استفاده از تجربه کارشناسان و نظرات افراد خبره در این زمینه تعیین شده است.
تولید اتفاق نمیافتد مگر با سرمایهگذاری
اسماعیلی با بیان اینکه مقام معظم رهبری یکی از کلیدهای اصلی بهبود اقتصاد و معیشت مردم را بحث تولید دانستند، افزود: تولید اتفاق نمیافتد مگر اینکه سرمایهگذاری در این زمینه صورت گیرد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری برای دو طیف در سخنرانی روز اول فروردین وظایفی را مطرح کردند یادآور شد: عموم توجه مقام معظم رهبری در بحث گسترش سرمایهگذاری در تولید، به مردم است، سرمایههای خُرد مردم اگر در قالب تعاونیها، گردآوری شود کارآفرینی و سوددهی اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: وقتی چرخه تولید در کشور میچرخد، بحث اشتغال، درآمد و بسیاری از معضلات اقتصادی کشور حل خواهد شد.
دولت زمینههای سرمایهگذاری را فراهم سازد
اسماعیلی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر نقش تسهیلکنندگی دولت بیان داشت: دولت باید زمینه گسترش سرمایهگذاری را فراهم سازد، و دولت در جاهایی که انگیزه وجود ندارد یا سرمایهگذاری بالایی میخواهد، باید دولت جایگزین شود و این نکته مهمی است که دولت در سرمایهگذاری رقیب مردم نباشد.
وی با بیان اینکه بحث خصوصیسازی و واگذاری اقتصاد به مردم نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، اضافه کرد: مقام معظم رهبری در شعار سال چند وظیفه را برای دولت تعیین میکند یکی اینکه فراهم کردن تضمین امنیت برای سرمایهگذاران اهمیت بالایی دارد، که باید هر سه قوه برای تأمین آن پای کار بیایند.
اسماعیلی اذعان داشت: در همین راستا باید نظارت صورت گیرد چون در غیر این صورت امنیت برای سرمایهگذار تأمین نخواهد شد، کوتاه کردن مسیر سرمایهگذاری نکته دیگری است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند، متأسفانه بسیاری از سرمایهگذاران از این مشکل گلایه دارند.
این استاد دانشگاه عنوان داشت: تاکید مقام معظم رهبری بر کنترل واردات نیز است، بنابراین در جایی که کالای داخلی تولید میشود، دولت نباید این کالا را وارد کند و فرهنگسازی برای استفاده از کالای داخلی نیز باید صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در جایی دیگر از شعار سال بر معرفی زمینههای سرمایهگذاری تاکید شده است و دولت میتواند از طریق رسانه، زمینههای سرمایهگذاری را به مردم معرفی کند و توضیح دهد.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: شعار سال باید توسط آحاد مردم اجرا شود و هر کس با هر مقدار سرمایهگذاری پای کار بیاید و در جهت رفع مشکلات اقتصادی گام بردارد.
دولت، موانع بیرونی و داخلی را از پیش پای سرمایهگذاری بردارد
این استاد دانشگاه گفت: در حوزه اقتصاد یک بخش مربوط به کار اقتصادی است که توسط اقتصاددانان صورت میگیرد، اما بخش دیگر در این زمینه فرهنگسازی اقتصادی است، باید ببینیم فرهنگ اقتصادی و دینی ما چه توصیههایی در حوزه اقتصاد دارد.
وی تاکید کرد: کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل کشور است، در ایران برکات و نعمات بسیاری وجود دارد و نیروی متخصص و متعهد در کشور کم نیست، که میتوانند با کار جهادی مشکلات را رفع کنند و دولت نیز باید موانع بیرونی و داخلی را از پیش پای سرمایهگذاری بردارد.
اسماعیلی با تاکید بر اهمیت باور بر اینکه ما میتوانیم با استفاده از عزم و اراده پولادین جوانانی که در این زمینه موفق هستند، مسیر حل مشکلات را طی کنیم، ادامه داد: امید به آینده نیز در این زمینه اهمیت بالایی دارد، تلاش دشمنان بر این است که تزریق ناامیدی داشته باشند و از همینرو جنگ شناختی و ادراکی راه انداخته است.
وی اذعان کرد: از ابتدای انقلاب ما در مولفههایی پیشرفت کردهایم که در دنیا کشورهای پیشرفته در آن دچار مشکل هستند و اگر همان روحیه جهادی، وحدت، همدلی که در حوزه نظامی داشتیم در زمینه اقتصادی مورد توجه قرار گیرد اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
منبع:مهر