در جلسه واعظان کشور با رئیس ساترا چه گذشت؟
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، جمعی از وعاظ، خطبای کشور و مبلغان کشور از نمایشگاه دائمی ساترا بازدید کردند.
سعید مقیسه، رییس ساترا در این دیدار که بیست و ششمین دیدارشان می شود، به بررسی نقش و مسئولیتهای ساترا در تنظیمگری فضای مجازی و خلأهای قانونی و قضایی موجود برای اعمال تنظیمگری مطلوب پرداخت و تأکید کرد: نیاز است تا از زوایای مختلف اقتصادی، اجتماعی و حقوقی به وضعیت تنظیمگری فضای مجازی توجه شود تا هم از تهدیدات جلوگیری و هم از فرصتهای موجود بهرهبرداری شود.
وی در ادامه با تأکید بر این نکته که در حال حاضر در یک جنگ ترکیبی هستیم گفت: ما باید در فضای مجازی کاری کنیم که تخلف برای افراد بهصرفه نباشد و این فقط با قانونگذاری امکانپذیر نیست بلکه نیاز به حمایت همهجانبه از تمامی ظرفیتهای انقلاب داریم؛ بهویژه از متدینان که میتوانند نقش هدایتگری و جریانسازی را در این زمینه ایفا کنند تقاضا داریم هم در فرایند نظارت بر فضای مجازی و هم فرایند تولید و انتشار محتوای سالم و جذاب مناسب برای خانواده ها مشارکت کنند.
رئیس ساترا افزود: در حال حاضر در یک جنگ ترکیبی هستیم و مشاهیر کشور از اهداف مهم دشمن بهشمار میآیند. از مشاهیر موسیقی و ورزش گرفته تا خطبا، مسئولان و فعالان اقتصادی، هر کسی که در دهک بالای شهرت یا تأثیرگذاری قرار دارد، خودبهخود هدف دشمن است. ما باید راهکارهای جدید دشمن را شناسایی کنیم و به تعبیر حضرت آقا، آرایش جنگی بگیریم و باور کنیم که جنگی در حال وقوع است.
در ادامه حمیدرضا دانایی، دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهران و عضو جامعه خطبای کشور تأکید کرد: مأموریت ما در تهران، ایجاد جبههسازی در مجموعههای مردمی است. امروز به لطف خداوند به همراه جمعی از وعاظ و خطبای مشهور به ساترا آمدیم و در بازدیدی که از نمایشگاه دائمی ساترا به انجام رسید شاهد اقدامات بسیار ارزشمند و کاربردی بودیم. همینجا از زحمات همه عزیزان و مسئولان این سازمان بهخصوص ریاست آن تشکر میکنیم. همه اعضای حاضر در برنامه بازدید امروز بر این نکته تأکید داشتند که مباحث طرحشده، بهشدت مفید و کاربردی بود. به نظر میرسد جا دارد که چند جلسه دیگر نیز در خدمت دوستان باشیم.
دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تهران خاطرنشان کرد: احساس میکنم فضای مجازی، همچون کوه یخی جنبههای پیدا و پنهانی دارد که فقط قله آن نمایان است. اطلاعاتی که ما از فعالیتهای ساترا داشتیم، فقط بخشی از حقیقت را نشان میدهد. آنچه دوستان در این جلسه رونمایی کردند، نمایانگر فضایی است که ضرورت دارد همه فعالان عرصههای اجتماعی، فرهنگی و علمی از آن آگاه شوند و به ساترا کمک کنند. عدم اطلاع از اقدامات مهم ساترا میتواند منجر به خطاهای محاسباتی در راهبردها شود و اشتباهات کوچک در سطح تصمیمگیری، ممکن است به اشتباهات بزرگ و خنثیسازی اقدامات ساترا منجر شود.
وی افزود: به همه مسئولان فرهنگی کشور توصیه میکنم که از ساترا بازدید کنند. خوشبختانه دوستان در ساترا با آغوش باز پذیرای ما هستند و با توجه به ماموریتی که دارند، فعالیتهای مردمی خوبی انجام میدهند. اینجا مکان مناسبی است که میتوانیم اطلاعات مهمی برای ماموریتهای خود در مسیر سربازی ولایت بهدست آوریم.
در ادامه حجتالاسلام ادیبیزدی از اعضای جامعه وعاظ و خطبای کشور هم در سخنانی گفت: درباره جلسه امروز باید بگویم که این جلسه بسیار بیدارکننده و متنوع بود و مصداقی از جهاد تبیین بهشمار میرود. مبلغانی که دعوت شده بودند، در جریان اثرگذاری فضای مجازی قرار گرفتند. البته ما بیاطلاع نبودیم، اما توضیحات جناب آقای مهندس مقیسه در سازمان ساترا به ما کمک کرد تا به ابعاد مختلف مسئله فضای مجازی پی ببریم.
وی ادامه داد: دو یا سه نکته را میخواهم مطرح کنم. نخست، تقاضای من این است که ساترا باید تقویت شود، هم از لحاظ تجهیزات و هم از نظر نیروی انسانی. کاری که به عهده ساتراست، بینهایت است و ما با اقیانوسی از واردات فکری و شبهات مواجه هستیم. به همین دلیل، ساترا نیازمند توجه و حمایت جدی است.
ادیبیزدی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که میخواهم مطرح کنم، نیاز به هماهنگی بین قوای کشور است. قوه قضائیه، قوه مجریه و قوه مقننه باید بهطور جدی با یکدیگر هماهنگ باشند. متاسفانه زحمات دوستان ما در ساترا به دلیل فقدان قوانین موثر هدر میرود. وقتی یک خطای فاحش کشف میشود و نهایتا متخلف به چند میلیون تومان جریمه میشود، مشخص است که این مجازات بازدارنده نیست. ما به قوانین جدی و موثر نیاز داریم و قوه قضائیه باید به طور فعالتری وارد مبارزه با انحرافات و تخلفات شود. در رابطه با قوه مقننه نیز همینطور است.
او در ادامه تأکید کرد: قوانین باید جدیت و بازدارندگی داشته باشند. کشور با قوانین ضعیف بهخوبی اداره نمیشود و بیقانونی میتواند به بیتوجهی و تخلف بیشتر منجر شود. ما باید نواقص موجود را در فضای مجازی برطرف کنیم و قوه مجریه نیز باید به این مسأله توجه کند. اگر هماهنگی بین قوای حاکم بر کشور ایجاد شود، ساترا میتواند در ماموریتهای خود موفقتر عمل کند و انشالله بسیاری از آشفتگیهای فرهنگی و رسانهای حاکم بر فضای مجازی حل خواهد شد.
در بخشی دیگر حجتالاسلام ابراهیم بهاری یکی دیگر از اعضای جامعه وعاظ و خطبای تهران گفت: یکی از ابعاد تحولات فضای مجازی، هوش مصنوعی است که با سرعت فوقالعادهای در حال پیشرفت است. به منظور مصونسازی جامعه و حفظ بنیانهای اصیل ایرانی و اسلامی، نیاز است که این تعاملات و نشستها به طور مستمر افزایش پیدا کند تا ساترا بتواند در این حوزه هم ایفای نقش موثری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: شاید ۹۰ درصد از دوستان با کلیات کار آشنا باشند، اما ریزهکاریها موضوعی متفاوت است. برای مثال در جریان بازدید امروز از نمایشگاه دائمی ساترا درخصوص گیم استریم توضیحاتی داده شد و اعضای جلسه دیدند که ساترا چگونه با همکاری بنیاد ملی بازیهای رایانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این حوزه نظارت میکند. من قبلا اطلاعاتی داشتم، اما آنچه امروز دیدم کاملا جدید و متفاوت بود.
بهاری افزود: قبل از این بازدید ما فکر میکردیم که این بازیها فقط جنبه سرگرمی دارند، اما امروز متوجه شدم که ابعاد امنیتی و اجتماعی نیز به آنها مرتبط است؛ از این رو، یکی از نتایج مثبت جلسه امروز، آگاهی از این نکته بود که باید اطلاعات به صورت کاربردیتری در اختیار ما قرار گیرد. بهعنوان یک پیشنهاد، شاید خوب باشد که یک روز در ماه دعوت شویم تا از ساعت ۸ صبح تا ۵ بعدازظهر آموزش ببینم. اگر قرار است یک استاد در این زمینه تدریس کند، باید مباحثی را که میآموزیم به شکلی قابل انتقال به جامعه تبدیل کنیم. من باید این اطلاعات را با زبان خودم و به گونهای که برای شنوندگان و بینندگان قابل فهم باشد، بیان کنم.
سپس حجتالاسلام سیدعباس موسوی مطلق یکی دیگر از اعضای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در تهران هم در سخنانی تأکید کرد: یکی از مشکلاتی که ما در کشور داریم این است که حتی برخی افرادی که در عرصههای فرهنگی فعالیت میکنند، از فعالیتهای یکدیگر آگاه نیستند. به نظرم این جلسه باید زودتر از این برگزار میشد؛ چراکه این نشست نوعی جهاد تبیین است. تبیین مسائل برای اقشار مختلف جامعه ضروری است و باید چنین نشستهایی بهطور مستمر برگزار شود.
وی افزود: ما باید به لحاظ فرهنگی آرایش جنگی بگیریم و جنگ را درک کنیم. این نوع نشستها و نمایشگاهها کمک میکند تا متوجه شویم که واقعا در جنگ هستیم. همچنین، میتوانیم با ساترا تعاملاتی داشته باشیم و اقدامات مشترکی تعریف کنیم.
موسویمطلق خاطر نشان کرد: امروز بسیاری از مطالب برای ما تازه و جدید بود. در حالی که پیش از این چنین اطلاعاتی نداشتیم، علیرغم ادعای آشناییمان با حوزه رسانه در جریان اقدامات ساترا و خلأهای قانونی و قضایی نبودیم. باید بسترهای لازم برای آگاهی و شناخت فراهم شود. فکر میکنیم مجموعه ما چه کمکی میتواند برای ساترا داشته باشد؟ در زمینه تولید محتوا، ما دو مشکل عمده داریم: نخست، سرعت تولید محتوا در دنیا در حال افزایش است و دوم، محتوای تولیدشده باید با نیازهای مردم همخوانی داشته باشد و در عین حال، رویکرد ایدئولوژیک را نیز در نظر بگیرد.
وی در پایان سخنانش گفت: ما یک ایدئولوژی داریم به نام اسلام و جبهه حق و باید این دو را با خواستههای مردم ترکیب کنیم. تولید محتوا باید بر اساس ضابطه و قانونی مشخص باشد تا آثار آن به خوبی منعکس شود. متأسفانه ما عموما از راهکارهای مناسب و اطلاعات کافی برخوردار نیستیم که ساترا میتواند با برگزاری دورههای آموزشی به ما کمک کند.
انتهای پیام
دیگر رسانه های کشور:
باشگاه خبرنگاران همسونیوز| آموزشگاه رسانه |ارتباط اقتصادی| ارتباط فردا|ارتباط فرهنگی|ارتباط ورزشی|تهران اقتصادی |تهران ورزشی|مرجع وب و فناوری|پایگاه خبری شباب |همسونیوز