راهکار بسیاری از موسسههای تحقیقاتی برای حل مسائل کاربردی نیست
به گزارش ایسنا، دکتر حسین سیمایی در نشست هماندیشی با صاحب نظران آموزش عالی کشور و حوزه علوم انسانی که در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی صورت گرفت، با تاکید بر ضرورت گفتگو با اساتید حوزه آموزش عالی گفت: رابطه میان دانشگاه و جامعه امروزه نیز اهمیت پیدا کرده است؛ به طوری که مردم به موازات افزایش سواد عمومی درباره موضوعاتی که مالیات برای آنها پرداخت میشود، مطالبهگری میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: به دلیل افزایش مطالبات مردم برای آنها سوال است که هزینههایی که برای آموزش عالی صرف میشود در چه حوزههایی کارساز هستند. ضمن اینکه سوال من این است که دانشگاه و جامعه چگونه با یکدیگر مرتبط میشوند.
وزیر علوم تاکید کرد: بسیاری از دستگاههای کشور دارای مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاه هستند که با هدف کمک و ارائه خدمت تاسیس شدند؛ این در حالی است که بخش بسیار محدودی از پژوهشهای مراکز تحقیقاتی تبدیل به سیاست و قانون میشود.
دکتر سیمایی صراف با بیان اینکه مدیران دستگاهها برای حل مساله خود کمتر به سراغ پژوهشهای موسسههای تحقیقاتی میروند، افزود: البته باید در نظر داشت بیشتر راه حلهای پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی برای حل مشکل کاربردی نیست و این مراکز راهکارهای آکادمیک برای حل مسائل ارائه می دهند و نمیتوان ارتباط میان پژوهشهای تولید شده برای تصمیم گیریهای اجرایی ایجاد کرد. به همین جهت باید راهکاری یافت تا ببینیم مدیران ما چگونه از پژوهشهای تولید شده میتوانند استفاده کاربردی داشته باشند.
انتهای پیام
منبع ایسنا