لزوم بازنگری در نظام آموزشی برای تربیت نیروی ماهر
به گزارش خبرنگار مهر، بهرام سرمست بعد از ظهر شنبه در جلسه شورای توسعه مهارت استان با بیان اینکه آموزشهای ارائهشده در مدارس و دانشگاهها نیازمند بازنگری اساسی است، گفت: سطح کیفی این آموزشها باید بهگونهای ارتقا یابد که مهارتآموزی و آمادگی برای ورود به بازار کار در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: توسعه کمی مراکز آموزشی بهتنهایی کافی نیست، بلکه باید کیفیت آموزشها نیز به سمت تربیت نیروهای ماهر، خلاق و مولد سوق یابد؛ نیروهایی که نهتنها جذب بازار کار شوند بلکه بتوانند ثروتآفرینی کنند و به رشد اقتصاد محلی و ملی کمک برسانند.
سرمست با اشاره به نقش محوری سرمایه انسانی در توسعه پایدار، اظهار کرد: بدون تربیت انسانهای کارآمد و ماهر، نظام آموزشی به اهداف خود دست نخواهد یافت.
استاندار با یادآوری پیشینه تاریخی تبریز و آذربایجانشرقی در نظام استاد شاگردی گفت: بسیاری از صنایع بزرگ این منطقه، ریشه در همان سنتها دارند و نیروی کار متخصص، همواره نقطه قوت این استان بوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۹۴ درصد از اقتصاد استان در اختیار بخش خصوصی است، بر لزوم ایجاد تعامل و پیوند مؤثر بین مراکز آموزشی و بنگاههای اقتصادی تأکید کرد و افزود: راهاندازی کارگاههای جوار صنعت میتواند مهارتهای عملی کارگران را بهطور قابل توجهی افزایش دهد.
استاندار خاطرنشان کرد: در آذربایجانشرقی، زنجیره ارزش در ۱۰ حوزه صنعتی از جمله فرش دستبافت، کفش، چرم، و صنایع معدنی تعریف شده است و با تمرکز بر مهارتآموزی هدفمند در این حوزهها، میتوان بهرهوری و قدرت رقابت استان را ارتقا داد.
منبع : مهر