بازاراقتصادی

پلاستر چیست؟ + مزایا و معایب پلاستر

image1 - پلاستر چیست؟ + مزایا و معایب پلاستر

پلاستر

پلاستر با قدمتی 7000 ساله به منظور مقاوم سازی بخش‌های مختلف ساختمان به کار می‌رود. این روش از دیرباز به عنوان اقدام رایج در ساخت و سازها انجام می‌شده‌ است. علاوه بر این، پلاسترها دارای انواع مختلفی هستند که بیشتر افراد از آن‌ها اطلاعات کاملی ندارند. از این رو، ما در این راهنما قصد داریم به مفهوم پلاستر چیست، پرداخته و سپس انواع آن را نام خواهیم برد.  

معرفی پلاستر 

پلاستر چیست؟ به لایه نازکی که از مصالح مختلف مانند سیمان، گچ، همچنین آهک ایجاد می‌شود، پلاستر می‌گویند. این لایه نازک معمولا بر روی قسمت‌های داخلی و خارجی ساختمان‌ها به کار برده می‌شود. پلاستر‌ها دارای ترکیبات مختلفی بوده و در ابتدا ظاهری پودر مانند دارند، سپس بعد از ترکیب شدن با آب، خمیری شکل می‌شوند. بعد از تشکیل خمیر، آن را به وسیله ابزارهای بنایی به صورت یک لایه نازک بر روی سطح دیوار‌هایی از جنس آجر یا بلوک سیمانی به اجرا می‌گذارند، این لایه جزو بخش‌های جدانشدنی ساختمان می‌باشد. دلیل اینکه از پلاستر استفاده می‌شود این بودن که باید تمام مراحل ساختمان سازی بر طبق استانداردهای جهانی پیش برود تا مقاومت بنا افزایش پیدا کند.

دلیل استفاده از پلاستر چیست؟

پلاستر کاری ساختمان به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد و باعث به دست آمدن سطحی صاف و یکپارچه خواهد شد. علاوه بر این، مزایا و کاربردهای  بسیار زیاد دیگری نیز دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • رفع اشکالات سطوح: در بیشتر مواقع اشکالاتی بر روی سطح دیوارها در نتیجه خطاهای اجرایی به وجود می‌آید. این ایرادات احتمالی را می‌توان با استفاده از پلاستر برطرف نمود.
  • زیباسازی نمای ساختمان‌ها: از این روش برای نازک‌ کاری و زیباتر شدن ظاهر ساختمان‌ها استفاده می‌شود. 
  • بالا رفتن مقاومت ساختمان: پلاستر، این توانایی را دارد که از ساختمان در برابر شرایط جَوی مختلف مانند باران و نور مستقیم خورشید محافظت کند و از تخریب ساختمان جلوگیری می‌کند. 
  • اجرای سیستم وال مش: از دیگر کاربردهای پلاستر پوشاندن توری فایبرگلاس وال مش بوده و باعث شده تا یک ترکیب مقاوم به وجود بیاید. در اصل، از این روش می‌توان به جای روش وال پست فلزی استفاده نمود، زیرا مقاومت بیشتری در برابر زلزله از خود نشان می‌دهد. 

چند نمونه پلاستر ساختمانی وجود دارد.

معمولا پلاستر برای سطح‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل، باید دارای تنوع نیز باشد تا بتوان آن را بر روی سطوح مختلف به کار برد. هم اکنون پلاستر‌هایی که در بازار ایران وجود دارد عبارتند از: 

  1. پلاستر گچی

پلاستر گچی بسیار مقاوم بوده و تحمل بالایی در برابر ضربات از خود نشان می‌دهد. این نمونه بر پایه مواد گچ ساخته شده و بیشتر برای زیباسازی بخش‌های مختلف ساختمان مورد استفاده است. این پلاسترها قیمت بالایی ندارند و در فرایند ساخت آن‌ها بیشتر از گچ‌های سنتی به جای گچ پلیمری به کار رفته است. 

  1. پلاستر سیمانی

مهندسین ساخت و ساز به منظور زیرسازی نمای ساختمان از پلاستر سیمانی استفاده می‌نمایند. این نمونه مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد. در اصل، کاربران از این پلاستر، می‌توانند به عنوان یک عایق رطوبتی با قیمت مناسب استفاده نمایند.

قیمت پلاستر سیمانی با تغییر قیمت سیمان در بازار میتواند افزایش و یا کاهش یابد.

  1. پلاستر آهکی

پلاستر آهکی همانگونه که از نامش پیداست از مخلوط شدن ماسه و آهک به همراه کمی آب ساخته می‌شود. ویژگی آهک به گونه‌ای است که تا سال‌ها می‌تواند خاصیت‌های فیزیکی خود را حفظ کند و به این راحتی‌ها دچار ترک خوردگی نخواهد شد. 

  1. پلاستر ضد آب

در سال‌های اخیر از پلاستر ضد آب، برای جلوگیری از نفوذ آب استفاده می‌شود. از این رو، برای مناطق پر باران بسیار مناسب می‌باشد. از طرفی، قابلیت جلوگیری از رشد قارچ‌ها را نیز داراست. به همین دلیل، عمر ساختمان‌ها را طولانی‌تر خواهد کرد.

پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع مصالح ساختمانی و بلوک های ساختمانی به وب سایت سیپورکس  مراجعه نمایید.

image2 - پلاستر چیست؟ + مزایا و معایب پلاستر

قیمت پلاستر

معمولا اولین سوالی که از سمت کارفرمایان در مورد پلاستر، پرسیده می‌شود، قیمت آن است. زیرا، نرخ پلاستر بر روی هزینه‌های ساخت و ساز تاثیر مستقیمی دارد. برای تعیین قیمت پلاستر باید به نوع آن دقت شود، به طور مثال، گران‌ترین آن‌ها، پلاستر ضد آب بوده و مقرون به صرفه‌ترین، پلاستر سیمانی می‌باشد‌. همچنین نحوه پلاستر کشی نیز بر قیمت تاثیر گذار است. از طرفی، میزان پلاستری که برای نازک‌کاری ساختمان استفاده شده نیز بر قیمت نهایی اثر دارد.

حالا که متوجه شدید پلاستر چیست، امیدواریم بتوانید با توجه به نیاز خود، بهترین گزینه را انتخاب نمایید. در بین رده بندی بهترین متریال ساختمانی، پلاستر جزو اولین‌ها به شمار می‌رود. کاربران می‌توانند پلاستر را به راحتی در هر مکانی به اجرا بگذارند. البته لازم بوده این نکته را بدانید که برای اجرای پلاستر، باید از نیروی متخصص و کاربلد استفاده نمایید تا نتیجه مطلوب را بتوانید کسب کنید. بنابراین، پیشنهاد می‌دهیم به دلیل دسته بندی مختلف پلاستر، برای خرید بهترین نمونه با کارشناسان مربوطه مشورت‌های لازم را داشته باشید. 

همچنین پیشنهاد میشود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاربرد بلوک سیمانی نیز روی لینک کلیک نمایید.

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا