طراحی و ساخت نماهای ساختمان از جنبههای مهم معماری مدرن بهشمار میرود. در همین راستا، نمای کرتین وال یا کرتن وال بهعنوان سیستم نوین و کارآمد در طراحی نماهای خارجی مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم با ارائه ترکیبی از زیباییشناسی، عملکرد و کارایی به معماران و مهندسین این امکان را میدهد تا فضایی خلاقانه و جذاب بهوجود آورند.
در این مطلب هم ما تصمیم گرفتهایم به بررسی نمای کرتن وال، مزایا و معایب آن بپردازیم؛ پس برای آشنایی بهتر با نوینترین سیستم نمای خارجی همراه ما باشید.
کرتین وال چیست؟
نمای کرتن وال به نوعی سیستم نمای ساختمانی گفته میشود که از ساختار خود ایستایی برخوردار است. در این نما، دیوار خارجی ساختمان به صورت پوششی غیر باربر نصب میشود و معمولا برای ساخت آن از متریالهایی مانند شیشه، آلومینیوم یا پنلهای کامپوزیتی استفاده میکنند.
نماهای کرتن وال با زیباترین طراحیهای ممکن ساخته میشوند و امکان جذب نور طبیعی بیشتر در ساختمانهای بلند و مدرن بهویژه آسمانخراشها را فراهم کردهاند.
مزیت استفاده از نمای کرتین وال
استفاده از نمای کرتین وال، دارای مزایای متعددی است؛ از همینرو این نما به بهبود عملکرد، زیبایی و کارایی ساختمانها کمک کرده و محبوبیت بسیاری دارد. برخی از مزایای مهم نمای کرتن وال که آن را در نظر مهندسین و جامعه معماری جذاب کرده، موارد زیر هستند:
- طراحی منعطف: نمای کرتن وال این امکان را برای معماران فراهم کرده که طرحهای خلاقانه و جذابی ایجاد و پیادهسازی کنند. امکان طراحی نماهای کرتن وال در اشکال و رنگهای مختلفی فراهم شده و میتوان برای ساخت آن از متریالهای متفاوتی هم استفاده کرد.
- کاهش بار سازه: از آنجاییکه برای ساخت نماهای کرتن وال از آلومینیوم و شیشه استفاده میکنند، این نماها وزن چندانی ندارند و به کاهش بار اضافی روی سازه اصلی منجر میشوند. با این اوصاف معماران میتوانند به کمک نمای کرتن وال ساختمانهای بلندتر و بزرگتری احداث کنند.
- عایق حرارت و صوت: با استفاده شیشههای عایق و سیستمهای مناسب، نمای کرتن وال میتواند به بهبود عایق حرارتی و صوتی ساختمان کمک کند. همچنین در پی ایجاد یک عایق حرارتی و صوتی مناسب در محیط، انتظار میرود که تمامی هزینههای مربوط به مصرف انرژی کاهش یابد.
- مقاومت در برابر شرایط جوی: نمای کرتن وال در برابر شرایط محیطی و جوی مانند باد و باران بسیار مقاوم است؛ بنابراین میتوان گفت که استفاده از نمای کرتن وال در ساختمان میتواند به بهبود مقاومت سازه اصلی در برابر آسیبهای محیطی منجر شود.
- بهرهمندی از نور طبیعی و تهویه مناسب: با طراحی مناسب کرتن وال میتوان به افزایش ورود نور طبیعی به داخل ساختمان کمک کرد، با این اوصاف نیاز ساختمان به روشنایی مصنوعی تا حد قابل توجهی کاهش پیدا میکند. از اینها گذشته امکان ایجاد فضاهای مناسبی برای تهویه و بهبود کیفیت هوای داخلی هم وجود دارد.
- قابلیت نگهداری ساده و آسان: در اغلب موارد نگهداری از نمای کرتن وال سادهتر است و تمیزکردن آن نسبت به نماهای سنتی راحتتر بهنظر میرسد.
- افزایش ارزش ملک: طراحی مدرن و جذاب نمای کرتن وال به افزایش ارزش ملک کمک زیادی میکند. طبق آمارهای بهدست آمده از فروش ملک، میتوان اظهار کرد که ساختمانهایی با نمای کرتن وال جذابیت بیشتری برای خریداران و مستاجران دارند.
- انعطافپذیری در نصب: نسبت به نماهای سنتی، نصب کرتن والها سریعتر و آسانتر است؛ بنابراین استفاده از این نوع نما میتواند به کاهش هزینههای ساخت و پیادهسازی منجر شود.
معایب استفاده از کرتین وال برای ادارات
علیرغم تمامی مزایای استفاده از کرتین وال برای ساختمانهای اداری و مسکونی، این نما از معایب و چالشهایی هم برخوردار است که در ادامه مهمترینها را بررسی میکنیم.
- هزینههای بالا در نصب: نصب و ساخت نمای کرتن وال میتواند هزینه زیادی بههمراه داشته باشد. هزینههای مواد، طراحی و نصب در صورت باکیفیت بودن متریال مورد نیاز برای ساخت این نماها مبلغ قابل توجهی خواهد شد.
- عایقبندی ناکافی: اگرچه یکی از مزایای کرتن وال، عایق حرارتی است؛ اما باید بدانید که در برخی مواقع احتمال دارد نمای کرتن وال به درستی پیادهسازی نشده باشد و هزینههای مصرف انرژی در فصلهای سرد سال را بالا ببرد.
- مراقبت و نگهداری: به نسبت نماهای سنتی، احتمالا نگهداری از نماهای کرتن وال سادهتر است؛ اما به دلیل استفاده از شیشه در ساخت این نماها نیاز به تمیزکردن مکرر در آنها احساس میشود.
- محدودیت در حریم خصوصی: درصورت استفاده از شیشههای شفاف در نمای کرتن وال، حریم خصوصی کارمندان تحت تاثیر قرار میگیرد. در ساختمانهای اداری با فضای باز این موضوع احساس راحتی کارمندان را تا حد زیادی پایین میآورد.
- مقاومت پایین در برابر زلزله: در مناطق زلزلهخیر، نمای کرتن وال ممکن است به اندازه کافی مقاوم نباشد؛ از همینرو به طراحی خاصی برای تحمل بارهای اضافی زلزله نیاز دارد. با این اوصاف، پیادهسازی و ساخت نمای کرتن وال، هزینههای جانبی بسیاری بههمراه خواهد داشت.
- تاثیر روی دما: در تابستان، سطوح شیشهای گرمای بیشتری جذب میکنند؛ بنابراین دمای داخلی افزایش مییابد. این مسئله نیاز ساختمان به سیستمهای تهویه مطبوع قویتر را بالا میبرد و میتواند هزینههای انرژی را در فصل تابستان برای خنک کردن فضا افزایش دهد.
- تاثیر روی نمای کلی ساختمان: در بسیاری موارد، نمای کرتن وال با دیگر عناصر معماری ساختمان هماهنگ نمیشود؛ بههمین علت روی زیبایی کلی ساختمان تاثیر میگذارد.
- چالشهای نصب: نصب کرتن وال بهدقت بالا و تخصص زیادی نیاز دارد. هرگونه خطا در نصب به مشکلات ساختاری یا نشت آب منجر میشود.
سخن آخر
در این مطلب سعی داشتیم در رابطه با نمای کرتن وال اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شدید، نمای کرتن وال نوعی نمای شیشهای است که علیرغم مزایای بسیار میتواند با چالشهایی هم همراه باشد. با این حال بهطورکلی استفاده از این نما با وجود تمامی چالشها و معایبش در ساختمانهای بلند و آسمانخراشها محبوبیت بیشتری دارد.