دسته‌بندی نشده

۵۶ مسئله ۵۶ شهر گیلان را حل می کنیم/ لزوم بلندمرتبه سازی برای حفظ زمین


63266234 - ۵۶ مسئله ۵۶ شهر گیلان را حل می کنیم/ لزوم بلندمرتبه سازی برای حفظ زمین

هادی حق شناس امروز، ۱۰ آذرماه در نشست شورای مشورتی روسای شوراها و شهرداران استان گیلان که در فرمانداری لاهیجان برگزار شد، با بیان اینکه مسئولان باید کمتر سخنرانی کنند و بیشتر کار انجام دهند، گفت: بسیاری از مشکلات ریشه داخلی دارد.

وی ارزش بودجه ۱۵۰ همتی سال ۱۳۸۴ را ۱۶۶ میلیون دلار دانست و افزود: بودجه عمومی دولت در سال آینده ۲۲۷۴ همت بوده که نشان می دهد بودجه دو دهه گذشته، پنج برابر بیشتر ارزش داشته است.

استاندار گیلان این حجم از پروژه های نیمه تمام را ناشی از هزینه های بالا در کشور دانست و بیان کرد: فقط در گیلان ۲۵۰ هزار بازنشسته تامین اجتماعی و ۷۵ هزار بازنشسته کشوری داریم که بخش عمده آنان کمتر از ۱۳ میلیون تومان دریافتی دارند.

حق شناس با تاکید بر لزوم تبیین درست مسائل کشور، عنوان کرد: گیلان تنها استان از بین ۳۱ استان کشور است که مشکل آب و فرونشست ندارد؛ این در حالی است که سالانه در اصفهان ۴۰ سانتیمتر فرونشست اتفاق می افتد و این تمدن چند هزار ساله را می بلعد؛ برداشت بی رویه آب های زیرزمینی جهت کشت برنج در اصفهان این مشکل را ایجاد کرده، اما در گیلان سالانه ۱۴ میلیارد مترمکعب بارش داریم که فقط سه میلیارد مترمکعب آن را استفاده می کنیم و نیمی از ۱۱ میلیارد باقی مانده وارد زمین شده و نیمی دیگر به دریا می ریزد.

وی با اشاره به هزینه بالای تصفیه یک مترمکعب آب خلیج فارس، ادامه داد: نعمت در گیلان کامل است و نزولات آسمانی ما نیاز به تصفیه ندارد و مردم گیلان می توانند با فروش یک میلیارد مترمکعبی آب، ۶۰۰ میلیون دلار درآمد کسب کنند.

استاندار گیلان با بیان اینکه هر یک ساعت در رشت ۶ هزار مترمکعب آب تصفیه می شود، اما ۳۷ درصد آن به خاطر نشتی به خانه ها نمی رسد، خاطرنشان کرد: آراستگی فضای سبز گیلان مناسب نیست و شهرداری ها می توانند برای صدور پروانه و مجوز پایان کار، مالک را مکلف به کاشت دو اصله درخت در محوطه خانه خود کنند.

حق شناس با تاکید بر لزوم کاشت یکدست درختان بومی در سطح شهرها، اضافه کرد: کاشت درختان بومی یکدست چهره شهر را تغییر می دهد.

وی همچنین از شهرداران خواست مالکان را مکلف به نصب مخزن آب پنج تا ۱۰ مترمکعبی جهت جمع آوری نزولات و استفاده از آن برای آبیاری و شستشوی خودرو و… کنند و ادامه داد: با این روش هم شهروندان هزینه گران برای مصرف آب نخواهند داشت و هم برای تصفیه هر مترمکعب آب، ۱۵ هزار تومان هزینه نمی کنیم و هم آب خدادادی را به دریا نمی ریزیم و هم نیازی به سدسازی های پی در پی نداریم و در نهایت محیط زیست را حفظ می کنیم. در واقع این ابتکار نیازی به هزینه گزاف و مصوبه مجلس و هیئت وزیران ندارد و با ایجاد فضای سبز، علاوه بر تغییر روحیه مردم، هزینه آنان را کاهش می دهد.

استاندار گیلان با بیان اینکه برای حل مسائل شهر و استان باید تک تیراندازی اقدام کنیم، افزود: آمادگی داریم برای هر یک از ۵۶ شهر گیلان، یک مسئله از جمله چای و برنج و گردشگری و پسماند و احیای رودخانه ها و تالاب انزلی و… را حل کنیم و مسئله محور پیش برویم.

وی تمام اختیارات استاندار را جهت رفع مشکلات به شهرداران تفویض کرد و یادآور شد: حق با شوراهاست و اگر شوراها تقویت شوند، حتما مشکلات استان و کشور کمتر می شود.

حق شناس در ادامه بر بلندمرتبه سازی تاکید کرد و گفت: زمین مناسب را در شهرها تامین و زیرساخت های آن را فراهم خواهیم کرد و سپس با کمک بخش خصوصی، شهرک سازی را انجام می دهیم؛ در این راستا آماده اخذ مصوبه شورای عالی معماری و اصلاح طرح جامع شهرها به سمت بلندمرتبه سازی هستیم، زیرا زمین ارزشمندترین دارایی ایران و گیلان است و نباید آن را به راحتی از دست بدهیم؛ در غیر این صورت در تامین برنج و چای وابسته به خارج می شویم.

وی در پایان از تامین اعتبار و پیمانکار پروژه کنارگذر لاهیجان در آبنده نزدیک و رفع مشکل اتصال خط لوله آب به تصفیه خانه خبر داد و تاکید کرد: امیدواریم این مسئله محوری منجر به حل مسائل مردم استان شود.

انتهای پیام

منبع ایسنا

نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا