بازار و کسب و کار ها

آیا سیستم‌های هشداردهنده دود در خانه‌ها واقعا می‌توانند جان شما را نجات دهند؟

اگر نگاهی به آمار و ارقام داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که 90 درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از آتش‌سوزی، دلیل دیگری غیر از سوختگی دارند. اغلب به‌دلیل استنشاق گازهای سمی آتش یا همان دودها فوت می‌کنند. جالب است بدانید که در سال بیش از 600 هزار آتش‌سوزی در دنیا رخ می‌دهند که از میان آن‌ها، بیشتر از 17 هزار نفر آسیب می‌بینند و بیش از 800 نفر فوت کرده‌اند. با وجود این آمار و ارقام، به نظر شما چگونه می‌توان از بروز چنین حوادث ناگواری پیشگیری کرد؟ آیا سیستمی وجود دارد که به تشخیص سریع‌تر و راحت‌تر آتش‌سوزی کمک کند؟ بله! اینجاست که به اهمیت سیستم‌های هشداردهنده دود پی می‌بریم. اما، شاید برای شما این سوال ایجاد شود که آیا خرید دتکتور دود، به همان اندازه که تعریف می‌شود، مفید و موثر است؟ برای دریافت جواب سوالات خود، با ما همراه باشید.

عملکرد سیستم‌های هشداردهنده دود چگونه است؟

سیستم اعلام حریق، که آن را با نام‌هایی مثل سنسور دود، حسگر دود یا آشکارساز دود نیز می‌شناسیم، ابزاری است که برای جلوگیری از بروز آتش‌سوزی و پیشگیری از خسارت‌های جبران‌ناپذیر مورداستفاده قرار می‌گیرد. سنسورهای هشداردهنده دود از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی هستند که در منازل، مکان‌های اداری، صنعتی و… استفاده می‌شوند و نقش به‌سزایی در حفظ جان افراد در برابر خطرات ناشی از آتش‌سوزی دارند.

عملکرد سنسور دود به این گونه است که با تشخیص ذرات دود در هوا، تغییرات را شناسایی کرده و در صورت عبور از حد مجاز، آلارم فعال را فعال می‌کند. البته، سیستم‌های هشداردهنده دود دارای انواع مختلفی هستند که بسته به کاربرد آن‌ها، عملکرد متفاوتی خواهند داشت. نکته مهم دیگر این است که استفاده از سیستم اعلام دود خودکار به نوع فعالیت و میزان رفت‌وآمد در مکان مورد نظر بستگی دارد؛ به‌عنوان‌مثال، سیستم‌های هشدار دود خانگی معمولا فقط نشانه‌های نوری یا زنگ خطر تولید می‌کنند. درصورتی‌که سنسورهای مورد استفاده در مکان‌های تجاری و صنعتی، به مراکز آتش‌نشانی نیز سیگنال می‌فرستند.

image24 - آیا سیستم‌های هشداردهنده دود در خانه‌ها واقعا می‌توانند جان شما را نجات دهند؟

انواع سنسورهای دود

ازآنجاکه دتکتورها از مهم‌ترین سیستم‌های کشف و اعلام حریق در مکان‌های مختلف به شمار می‌روند، بسته به نیاز خود می‌توانید یکی از انواع آن‌ها را تهیه و نصب کنید. اغلب سیستم‌های اعلام دود خانگی با تولید صدا و نور، بروز آتش‌سوزی را اعلام می‌کنند. به‌طورکلی طبق استانداردهای دتکتور دود، می‌توان گفت بهترین سیستم‌ها آن‌هایی هستند که آلارم دارند و به ایستگاه‌های آتش‌نشانی سیگنال می‌فرستند.

بااین‌حال، بر اساس مکانیسمی که انواع سنسورهای دود دارند، آن‌ها را به 3 گروه اصلی تقسیم‌بندی می‌کنند:

  • سنسور یونیزاسیون: این سنسورها با بهره‌گیری از مواد رادیواکتیو، یون‌هایی در هوا تولید می‌کنند. هنگامی که دود وارد سنسور می‌شود، تعداد یون‌ها کاهش میابد و این تغییر در سطح یونیزاسیون باعث فعال‌شدن آژیر می‌شود.
  • سنسور نوری (اپتیکال): این سیستم‌های هشداردهنده دود از یک پرتو نور برای شناسایی دود استفاده می‌کنند. هنگامی که دود وارد محفظه سیستم می‌شود، پرتو نور پراکنده شده و سنسور فعال خواهد شد.
  • سنسور گاز و دود MQ-2: یکی از سنسورهای شناخته‌شده برای شناسایی دود، سنسور MQ-2 است که به‌صورت ماژول جداگانه در بازار موجود است. این سنسور به وجود گاز و دود حساس است و توانایی تشخیص گازهای مختلف از جمله LPG، متان، دود سیگار و سایر گازهای قابل‌احتراق را دارد.

اهمیت نصب سیستم اعلام حریق خانگی

برای تشخیص زودهنگام آتش‌سوزی و جلوگیری از آسیب به جان و مال افراد، نصب دتکتور دود خانگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. سیستم‌های هشداردهنده دود با تشخیص سریع و دقیق خود، علاوه‌بر ایجاد فرصت فرار برای افراد درگیر در آتش، کمک زیادی به حضور هرچه سریع‌تر آتش‌نشانان در محل وقوع حادثه می‌کنند.

image25 - آیا سیستم‌های هشداردهنده دود در خانه‌ها واقعا می‌توانند جان شما را نجات دهند؟

از دیگر مزایای نصب سیستم اعلام حریق خانگی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تشخیص دقیق: با تحلیل دقیق داده‌های سنسورها و دستگاه‌های دقیق، سیستم‌های هشداردهنده قادر هستند میزان و محل دقیق حریق را شناسایی و اعلام کنند.
  • تامین امنیت: امنیت جان و مال افراد در ساختمان‌ها در برابر آتش‌سوزی و انتشار گاز منوکسید کربن، با استفاده از جدیدترین فناوری‌های روز دنیا به بالاترین سطح ممکن رسیده است.
  • واکنش سریع: تشخیص به‌موقع و واکنش سریع این سیستم در هنگام بروز حوادث، به افراد کمک می‌کند تا سریع‌تر اقدام کنند و در صورت لزوم، به‌سرعت از محل حادثه خارج شوند.
  • کاهش خطای انسانی: به دلیل سریع بودن و دقت بالای این سیستم، خطاهای انسانی به حداقل می‌رسند.

مهم‌ترین نکات در نصب دتکتور دود

سرعت عمل در اطلاع‌رسانی آتش‌سوزی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین، باید اطمینان حاصل کرد که سیستم‌های هشداردهنده دود به تعداد کافی در محل نصب شده‌اند. یکی از نکات مهم در نصب این سنسورها، توجه به مسیر دود است که به طور طبیعی به سمت بالا حرکت می‌کند. به همین دلیل، سنسورهای دود باید حداقل 30 سانتی‌متر از سقف فاصله داشته باشند تا عملکرد بهینه‌ای داشته باشند.

علاوه‌برآن، نباید سنسور دود را در نزدیکی درب‌ها، پنجره‌ها یا دریچه‌ها نصب کرد؛ چراکه جریان هوا در این نواحی می‌تواند عملکرد سنسور را مختل کند. نصب صحیح سنسورهای دود نیازمند توجه به نکات فنی و تجربی است و بهترین کار این است که از یک مهندس برق یا متخصص نصب برای این کار کمک گرفته شود. همچنین، سیستم اعلام دود خودکار برای عملکرد بهتر باید در محیط‌های با آلودگی و گردوغبار متوسط نصب شود تا دقت عملکرد آن‌ها حفظ شود.

image26 - آیا سیستم‌های هشداردهنده دود در خانه‌ها واقعا می‌توانند جان شما را نجات دهند؟

کلام آخر

سیستم‌های هشداردهنده دود مثل یک نگهبان همیشه بیدار عمل می‌کنند. انواع سنسورها (یونی، نوری، حرارتی)، طبق استانداردهای دتکتور دود بین‌المللی عمل کرده و کوچک‌ترین نشانه‌های خطر را شناسایی کرده و قبل از گسترش آتش، هشدار می‌دهند. هر ثانیه واکنش سریع، می‌تواند تفاوت بین زندگی و مرگ باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که عملکرد سنسور دود در زمان درست، می‌تواند تا 50 درصد خسارات مالی را کاهش داده و جان صدها نفر را نجات دهد. آتش در چند دقیقه می‌تواند همه‌چیز را نابود کند؛ اما یک هشدار به‌موقع، می‌تواند همه‌چیز را نجات دهد.

در همین راستا، شرکت بزرگ Inim با بیش از 30 سال سابقه فعالیت در زمینه ارائه محصولات امنیتی جهت حفاظت از جان مردم و محیط‌زیست، تمام تلاش خود را کرده است تا انواع سیستم‌های هشداردهنده آتش‌سوزی را مطابق با استانداردهای بین‌المللی و با استفاده از جدیدترین و پیشرفته‌ترین تجهیزات، در اختیار مردم قرار دهد. سیستم‌های هشداردهنده دود توانسته‌اند نقش به‌سزایی در مدیریت بحران‌های آتش‌سوزی و جلوگیری از آسیب‌های ناگوار ایفا کنند؛ کافی است برای دریافت مشاوره، نصب و خرید دتکتور دود، به سایت inim.ir مراجعه فرمایید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا