لایحه «ساماندهی پهپادهای غیرنظامی» در مرحله نهایی تصویب مجلس
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری «اهداف و برنامههای ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حملونقل و شهرسازی در سال ۱۴۰۴» امروز با حضور حسین شکری، دبیر این ستاد، در محل معاونت علمی ریاست جمهوری برگزار شد.
شکری از ساخت سه ماهواره در سال گذشته با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و همکاری سازمان فضایی و پژوهشگاه هوافضا خبر داد و گفت: پروژههای مذکور با همکاری سازمان فضایی و پژوهشگاه هوافضا انجام شده و از سوی معاونت علمی نیز حمایت شده است. این ماهوارهها، اولین پروژههای موفق بخش خصوصی در این زمینه هستند و دستاوردهای ارزشمندی برای کشور داشتهاند.
او همچنین به گرایش کشورهای پیشرو دنیا به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در ساخت ماهواره اشاره کرد و به عنوان نمونه از آمریکا و چین نام برد.
رادار ثانویه SSR، مراحل تست را پشت سر میگذارد
شکری از اتمام ساخت رادار ثانویه SSR با همکاری شرکتهای فرودگاهی و پژوهشگاههای کشور خبر داد و افزود: این رادار که در سالهای گذشته ساخت آن در معاونت علمی آغاز شده بود، هماکنون در یکی از فرودگاههای کشور در کنار رادارهای فعال دیگر در مراحل تست قرار دارد و تاکنون نتایج مثبتی را به همراه داشته است.
وی با ابراز امیدواری برای اتمام موفقیتآمیز تستها در چند ماه آینده تصریح کرد: این پروژه، ظرفیتهای بخش خصوصی و پژوهشگاههای کشور در ساخت رادار را برای تأمین نیاز شرکتهای فرودگاهی به نمایش میگذارد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حملونقل و شهرسازی اظهار داشت: ما تلاش کردیم با برقراری همکاریهای جدید، ارتباط صنعت و دانشگاه را در حوزههای تخصصی تقویت کنیم. در این راستا، امسال همکاریهایی با بنیاد علم شکل گرفتهاست که بتواند در توسعه فناوریهای نوین در بخشهای مختلف ستاد، از جمله حوزههای هوایی، فضایی، دریایی، خودرویی، ریلی و شهرسازی مؤثر باشد.
لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی در مجلس
این مقام مسئول با اشاره به بررسی لایحه ساماندهی پهپادهای غیرنظامی در مجلس اعلام کرد: این لایحه سال گذشته در دولت تدوین شده و هماکنون در مراحل نهایی تصویب در مجلس قرار دارد.
وی با اشاره به کاربردهای متنوع پهپادها در بخشهای کشاورزی، تصویربرداری و پایش خطوط نفت و گاز، تصریح کرد: تصویب این لایحه، زمینه را برای فعالیتهای بیشتر بخش خصوصی در ساخت و بهرهبرداری از پهپادها فراهم خواهد کرد. این حوزه در پیشرفت و توسعه اقتصاد دانشبنیان کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
منبع:مهر