موازنه جنگ 12 روزه چگونه به نفع ایران تغییر کرد؟ | 5 گزاره راهبردی برای برتری در معادلات پیش رو
مهدی افراز؛ کارشناس مسائل سیاسی: «فرامتن» پیام اخیر رهبرمعظمانقلاب دارای یک نکته کلان و راهبردی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد؛ اینکه برآیند این پیام، آماده نگه داشتن مردم برای ناکام گذاشتن طرحهای دشمن در ماههای پیش رو است.
گذشته از این موضوع، یکی از کلیدیترین مسائلی که در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی موازنه را به نفع مردم ایران تغییر داد، وضعیت تابآوری اجتماعی بود. برتری ما در حوزه اجتماعی بیش از هر چیز معطوف به موضوع «حفظ عزت و آبروی کشور و ملت» بود که در پیام اخیر رهبرمعظمانقلاب تاکید بر حفظ آن شده است.
باید توجه داشت چنانچه تودههای مردم احساس کنند کشور آمادگیهای لازم را برای تداوم جنگ دارد، تابآوریشان افزایش مییابد. در واقع تاکید بر حفظ عزت و آبروی کشور و ملت، تضمینکننده چنین راهبردی است. درباره کیفیت این گزاره نکات مهمی قابل بیان است:
- ید واحده بودن حاکمیت: وحدت و هماهنگی بین نیروهای نظامی، دیپلماسی و سیاست داخلی، احساس عزت را در جامعه تقویت میکند.
- احساس انضباط در مدیریت جنگ: روایت درست تصمیمها و اقدامهای ایران در حوزه مدیریت جنگ ۱۲ روزه، ظرفیت زیادی برای تثبیت و بازتولید غرور اجتماعی در فضای کشور دارد.
- فهم رفتارهای هوشمندانه ایران: باید کوشید که کلیت سیاستها، رفتارها و تصمیمهای ایران در قبال جنگ بر بستر یک طرح کلان و هوشمندانه فهم شود. جامعه باید احساس کند حاکمیت بهصورت منسجم و مبتنی سیاستهای هوشمندانه خود در حال اقدام است و برای کشور سرگردانی و ابهام وجود ندارد.
- وجاهت حقوقی رفتارهای ایران: باید زبان گویایی برای تبیین این نکته وجود داشته باشد که رفتار ایران در جنگ، مبتنی بر حقوق طبیعی و معتبر در سطح بینالمللی است. بازنمایی این وجاهت حقوقی در افکارعمومی جهان، به تقویت عزتملی کمک میکند.
- روایت مشارکت و شجاعت مردم: روایت مشارکت مردم در جنگ و پساجنگ، ازجمله متانت و شجاعت آنها در برابر تخریبها، نقش مهمی در عزتآفرینی دارد.
منبع :همشهری آنلاین