«پارک مدیا» تحول عظیم در تولید محتوا؛ یک دنیا ظرفیت زیر یک سقف
خبرگزاری مهر، گروه استانها: تولیدات رسانهای با پیشرفت ارتباطات و همچنین فناوری، به یکی از پیشتازان صنعت بدل شده است امروز ابزارهای رسانهای و ارتباطی را میتوان یکی از ابزارهای قدرت و اراده در دنیا دانست و کشورهای دنیا بر روی توسعه فناوریهای مرتبط با رسانه و ارتباطات، سرمایه گذاریهای هنگفتی کردهاند.
پارک علم و فناوری استان سمنان نیز با بهرهگیری از ظرفیت توانمند متخصصان داخلی و بومی، توانسته نخستین پارک مدیای استان را در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع و با بهرهگیری از آخرین فناوریهای مولتی مدیا یا همان چند رسانهای ایجاد کند که کارکردهای تولیدات رسانهای و محتوا را متحول سازد.
محسن نظری رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره صفر تا ۱۰۰ پارک مدیای استان واقع در شاهرود که همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی ۱۴۰۳ با حضور استاندار سمنان و جمعی از مسئولان رسماً به بهره برداری رسید و از ابتدای ۱۴۰۴ فعالیت جدی خود را آغاز کرده، توضیح میدهد.
ابتدا درباره این مجموعه توضیح دهید
مجموعه پارک مدیای پارک علم و فناوری استان سمنان با مساحت ۳۰ هزار مترمربع و هفت هزار مترمربع اعیان در دو فاز برای حوزه مدیا و فناوریهای دیجیتال ساخته شده است. فاز اول به مساحت چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع آماده بهره برداری است که شامل فضای استقرار، فضای کار اشتراکی، استودیوهای تخصصی صوت، دوبله، پادکست، فول کروماکی یا همان پرده سبز برای ساخت انیمیشن و… ولاگ، بلک باکس (یا همان اتاق سیاه برای فیلم برداری و.. است که درصد قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز هم برای استودیوهای بالا خرید و یا در مرحله خرید و تجهیز است.
این مجموعه یکی از فضاهای منحصربهفرد برای توسعه فناوریهای دیجیتال و حضور شرکتها، استارت آپها، شرکتهای خلاق و دانشبنیان است زیرساختهای منحصربهفردی در این فضا تجهیز شده که شامل تعداد بسیار زیادی استودیوهای استاندارد و تخصصی در حوزه تولید محتوا، صوت، تدوین، انواع مختلف محتوا و هوش مصنوعی است در این پارک تولید انواع مختلف محتوا، استفاده از فناوریهای “AR و VR” و غیره نیز مهیا است. درصدی از فضاهای فاز یک به شکلی استاندارد، نوین و مدرن به استقرار شرکتهای فناور و دانشبنیان و فضای تولیدی تخصیص خواهد یافت و این پارک در کشور منحصر بفرد است.
چه فعالیتهایی در این پارک مدیا انجام میشود
همه آنچه در زمینه تولید محتوا وجود داشته باشد یعنی حوزههای انیمیشن، گیم یا همان بازی، تولید انواع محتوای نواورانه و خلاقانه، و….و سایر حوزههای دارای ظرفیت با رویکرد بازار و اثرگذاری اقتصادی امکان استقرار و فعالیت خواهند داشت.
در فاز نخست یک تیم تخصصی و دارای اهلیت بهره برداری، مستقر میشود تا بتوانیم با کمک این تیم، امکان شناسایی توانمندیها و ظرفیتها هر چه بیشتر فراهم شود همچنین ایجاد دپارتمانهای مختلف (مثلاً حوزه بینالملل برای توسعه بازار و ارزش آفرینی بینالمللی محتواهای دارای پتانسیل، حوزه انیمیشن، حوزه توانمندسازی، تولیدات وب سری، رویدادها و …) در ادامه انجام میشود.
تیم سازی برای برخی موضوعات و محصولات که BP یا همان بیزینس پلن یا برنامه کار قابل قبول دارند با مدل استارت آپ استودیو و حمایت ویژه در جهت رسیدن به محصول و توسعه بازار از اهداف جدی است. نتورکینگیا شبکه سازی و مچ میکینگ یا همگام سازی به طور جدی با راهبری بهره بردار منتخب انجام خواهد شد . بسیاری از مجموعههای داخلی و استانی که ممکن است شخصیت حقوقی هم داشته باشند و متخصص حوزه خاصی باشند، میتوانند با نظر بهره بردار کارگزاری یک رسته فعالیت را بر عهده بگیرند و با KPI یا همان معیار شاخص کلیدی مشخص کار را جلو ببرند.
این پارک چه محورهایی دارد و با چه اعتباری ساخته شده است
همانطور که در بالا هم ذکر شد پارک مدیا و فناوریهای دیجیتال به عنوان اولین پارک حوزه پویانمایی، انیمیشن، گیم و تولید محتوای دیجیتال در استان سمنان با رویکرد ملی و بینالمللی ذیل پارک استان راه اندازی شده است. زیرساختهای منحصر به فرد تولید در حوزههای مختلف در این مجموعه تدارک دیده شده است و بالغ بر دو هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری تا کنون محقق گردیده است.
نقاط قوت این مجموعه بجز اینکه همه چیز زیر یک سقف جمعآوری شده است چیست؟
حوزه مدیا و محتوا، حائز اهمیت و قطعاً حوزه خلاق و نوآورانه پر مخاطب و جذابی است کارگزاران و امکانات منحصر به فردی برای فعالان این عرصه در حوزههای مختلف تدارک دیده شده است. از سوی دیگر ظرفیت بسیار خوب نیروی انسانی یکی از نقاط قوت ما است. به عبارت دیگر پارک مدیا به تعبیری گنجینهای خلاق برای تأثیر ملی و جهانی است.
پارک مدیا، به عنوان یکی از کانونهای نوآوری در صنعت خلاق ایران، فرصتی استثنایی برای تولید محتوای دیجیتال، انیمیشن، و بازیهای تعاملی و….. فراهم میکند. این مجموعه، با ترکیب فناوریهای روز، هنر و خلاقیت ایرانی، میتواند به قطب تولید محتوای کشور تبدیل شود.
حوزههای کلیدی مانند انیمیشن، واقعیت مجازی (VR)، بازیهای رایانهای، و انواع محتوای خلاق و نوآورانه دیجیتال، ظرفیت خلق آثار تأثیرگذار در سطح جهانی را دارند. با حمایت از استارتآپ ها، تیمهای خلاق و جهت دهی استعدادها، این پارک میتواند میزبان همکاریهای بینالمللی، جشنوارههای خلاقانه، و صادرات محتوا به بازارهای جهانی باشد. با این پارک، نه تنها حوزه اقتصاد دیجیتال کشور تقویت میشود، بلکه پیام آور فرهنگ، هنر، نوآوری، خلاقیت و فناوریهای ایران عزیز به جهان خواهد بود.
به تحولاتی که در صنعت تولید محتوا قرار است در این پارک رقم بخورد اشاره شد درباره یکی از شاخص ترین آنها توضیح دهید
ویرچوال پروداکشن (Virtual Production) یکی از تحولات فناوری در صنعت تولید محتواست که با ترکیب تصاویر (Live-Action) و محیطهای مجازی (CGI) در زمان واقعی (Real-Time)، انقلابی در فیلمسازی، تبلیغات، بازیهای ویدئویی و حتی پخش زنده ایجاد کرده است.
سرعت و کارایی بالا، صرفهجویی در هزینهها، خلاقیت نامحدود، تولید محتوای تعاملی و زنده و ادغام با فناوریهای نوظهور از ویژگیهای منحصر به فرد این موضوعات است. از سوی دیگر یکی از موضوعاتی که در حال دنبال کردن هستیم و با متخصصان و صاحب نظران صحبتهای خوبی شده بحث انیمیشن آی پی است. استفاده داراییها در چندین رسانه و بحث فرانچایز به معنای حق امتیاز بحث مهمی است که پارک مدیا با شبکه کارگزاران متخصص میتواند نقش خوبی ایفا کند.
تبادل فکری و سرمایه گذاری صنایع کشور در حوزه هوش مصنوعی از دیگر موضوعاتی است که در این پارک مدیا مد نظر قرار گرفته و قصد داریم تحولات بزرگی را نیز در این زمینه رقم بزنیم که امیدواریم در ادامه راه بتوانیم حمایت همه جانبه مسئولان استان سمنان را هم از این مقوله داشته باشیم.
فراخوان هم صادر کردهاید؟
بله فراخوان جذب نیروی متخصص در زمینههای بازی رایانهای، سه بعدی سازی، فناوریهای نوین، تولید محتوا، مقوله دییتال آرت یا همان هنرهای دیجیتالی و… در این فراخوان ذکر شده و علاقمندان میتوانند به پارک علم و فناوری استان سمنان مراجعه داشته باشند.
منبع:مهر