فناوریهای سبز راهحل مواجه با آلایندگی صنعت سیمان
جمال احمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با تأکید بر ضرورت توجه به فناوریهای پایدار در صنعت ساختوساز، با بیان اینکه نخستین همایش ملی بتنهای سبز با هدف ترویج فناوریهای نوین در صنعت ساختمان و کاهش مصرف انرژی و آلایندههای زیستمحیطی، به همت جمعی از دانشگاهها و نهادهای علمی کشور برگزار میشود، افزود: سه محور اصلی برای این رویداد در نظر گرفته شده است؛ نخست، مدیریت مصرف انرژی در ساختمان؛ دوم، مسابقات تخصصی بتن؛ و سوم، بخش آثار هنری با موضوع پایداری و مصالح نوین.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۷۰ مقاله علمی از پژوهشگران و دانشجویان سراسر کشور به دبیرخانه همایش ارسال شده که بخشی از آنها پذیرش شده و سایر مقالات در حال داوری هستند، گفت: ۲۵ دانشگاه و مؤسسه علمی از نقاط مختلف کشور در این بخش ثبتنام کردهاند و نمونههای بتن خود را جهت ارزیابی نهایی ارسال خواهند کرد.
احمدی در ادامه با اشاره به بخش هنری این همایش بیان کرد: «بیش از ۲۰۰ اثر هنری با موضوع پایداری دریافت شد که از میان آنها، ۳۰ اثر به مرحله نهایی راه یافتند و آثار برتر در مراسم اختتامیه معرفی و تقدیر خواهند شد.»
وی همچنین به برگزاری سخنرانیهای تخصصی در حاشیه همایش اشاره کرد و افزود: سه سخنران کلیدی از دانشگاههای معتبر کشور و فعالان صنعت سیمان، آخرین یافتهها در حوزه فناوریهای نوین بتن و سیمان سبز را ارائه خواهند کرد. افزون بر این، چهار سخنرانی نیز در حوزه هنر و نقش آن در ارتقای فرهنگ پایداری ارائه میشود.
دبیر علمی همایش با اشاره به انگیزه اصلی برگزاری این رویداد گفت: بحران انرژی در کشور، بهویژه در حوزه برق، و نیز سیاستگذاریهای ناکارآمد گذشته موجب شده است با محدودیتهای جدی در تأمین انرژی مواجه باشیم. از سوی دیگر، صنعت سیمان بهعنوان سومین صنعت آلاینده در جهان، سهمی بالغ بر ۸ درصد در انتشار سالانه دیاکسید کربن دارد. لذا گذار بهسوی فناوریهای سبز و نوین همچون بتنهای کربنمنفی، ضرورتی ملی است.
وی افزود: در سطح جهانی، رویکردهایی مانند تولید سیمانهای بازیافتی، کاهش مصرف انرژی در فرآیند تولید، و توسعه بتنهایی با خاصیت جذب دیاکسید کربن در دستور کار قرار گرفتهاند. این فناوریها ضمن کاهش آلودگی، میتوانند بخشی از دیاکسید کربن تولیدشده در صنایع دیگر را نیز جذب کرده و در کاهش اثرات تغییرات اقلیمی مؤثر باشند.
انتهای پیام
منبع ایسنا