اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت

استانداردهای حلال کلید توسعه تجارت بین‌المللی

5514000 - استانداردهای حلال کلید توسعه تجارت بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، فرزانه انصاری، در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی حلال به تمامی مسلمانان جهان گفت: صنعت حلال، صنعتی است که علاوه بر صنایع غذایی، توان مطرح شدن در اکوسیستم اقتصادی از جمله خدمات، توریسم، بیمه و دیگر حوزه‌های کشور را دارد.

وی افزود: با توجه به پیشرفت‌های حوزه هوشمندسازی مصنوعی و هوشمندسازی فرآیندها، بسته‌بندی هوشمند و وجود فرآورده‌هایی نظیر فرآورده‌های تخمیری که به صورت مشخص و معینی با ضوابط فقه جعفری باید بسته‌بندی شوند، نیازمند تدوین استانداردهای جدیدی در حوزه حلال و روش آزمون هستیم.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با تاکید بر ضرورت تأمین تجهیزات آزمایشگاهی به منظور تحقق اهدافمان در زمینه حلال، تصریح کرد: نیازمند تدوین استانداردهایی هستیم که فرایند تولید مواد غذایی از مزرعه تا سفره را شامل شود.

انصاری با تاکید مجدد بر لزوم توجه به صنعت حلال گفت: متأسفانه در میان ۱۰ کشوری که بیشترین درآمد را از صنعت حلال دارند حتی یک کشور مسلمان وجود ندارد و همه کشورهای غیر مسلمان هستند.

وی با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد افزود: سازمان ملی استاندارد ایران تنها مرجع حاکمیتی رسمی صدور پروانه حلال در کشور است ولی متأسفانه مشاهده می‌شود که ارگان‌های مختلف و دستگاه‌های اجرایی به این امر مبادرت می‌کنند که از آنها می‌خواهم با سازمان ملی استاندارد ایران هم افزایی داشته باشند.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در رابطه با جایگاه بین‌المللی این سازمان افزود: سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان رکن اصلی مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) شامل; مجمع عمومی، هیئت مدیره اسمیک، شورای اندازه‌شناسی، شورای تأیید صلاحیت، کارگروه راهبری اسمیک، گروه مشورتی ارزیابی انطباق، کمیته‌های فنی، ۲۰ کارگروه تدوین استاندارد بین‌المللی و عضویت در هیئت مدیره انجمن صادرکنندگان حلال فعالیت مؤثر داشته و دارد که همچنان در تلاشیم ارتباطات بین‌المللی سازمان را ارتقا ببخشیم.

انصاری تصریح کرد: زمینه همکاری سازمان ملی استاندارد با فعالان حوزه حلال وجود دارد و طبق فراخوانی که توسط مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران صادر شده است، آن‌ها می‌توانند از کمک‌های سازمان ملی استاندارد به عنوان نهاد صادر کننده گواهی محصول در زمینه گواهی محصول، گواهی بازرسی و گواهی آزمایشگاه‌های همکار در بخش حلال می‌توانند در سه حوزه درخواست داده و از خدمات مرکز ملی تأیید صلاحیت به عنوان همکار سازمان ملی استاندارد بهره‌مند شوند.

در ادامه، رئیس سازمان ملی استاندارد برای تحقق پیشنهادات و خواسته‌های مطرح شده توسط فعالان صنعت حلال راهکارهایی را ارائه داد، تا با مشارکت بخش خصوصی اهداف مد نظر تحقق یابد.

در ادامه این نشست، احسان اووت، دبیرکل مؤسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) به مناسبت دومین سالروز جهانی استانداردهای حلال در پیامی تصویری این روز را به فعالان این صنعت در کشورمان تبریک گفت و از آنان خواست تا در توسعه و تعالی این صنعت همچنان با اسمیک همراهی کنند.

نخستین اجلاس توسعه تجارت صنعت حلال، با مشارکت سازمان استاندارد، اتاق‌های بازرگانی البرز و ایران و همچنین خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، برگزار شد.

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا