استفاده از محصولات شوینده و خطر ابتلا به آسم در نوزادان

استفاده از محصولات شوینده و خطر ابتلا به آسم در نوزادان



به گزارش ایسنا به نقل از نشریه ایندیپندنت، بر اساس مطالعاتی که درباره ارتباط استفاده از محصولات پاک‌کننده با بیماری‌های تنفسی منتشر شد، برخی از این مواد ممکن است به شکل قابل‌ توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی مانند خس‌خس سینه یا آسم را افزایش دهند.

این مطالعه نشان داد در معرض محصولات شوینده خانگی قرار گرفتن زودهنگام نوزادان با ابتلا به آسم در کودکی و خس‌خس سینه تا سه سالگی مرتبط است.

دکتر “تیم تاکارو” – متخصص ارشد این مطالعه و پروفسور علوم بهداشتی در دانشگاه “سیمون فریزر” در کانادا – معتقد است باور جمعی درباره اینکه «خانه تمیز» باید بوی محصولات پاک‌کننده بدهد، اشتباه و خطرناک است.

پیش‌تر ارتباط بین محصولات پاک‌کننده و آسم در بزرگسالان مشخص شده بود. این مطالعه به طور خاص بر سلامت نوزادان متمرکز بوده است.

تاکارو و گروهش داده‌های پرسشنامه‌های والدین بیش از ۲۰۰۰ کودک را که از بدو تولد تا حدود چهار ماهگی در معرض محصولات پاک‌کننده قرار داشتند، تجزیه‌ و تحلیل کردند.

اکثر کودکان شرکت‌کننده در این مطالعه سفیدپوست بودند و تا سن سه تا چهار ماهگی در معرض دود تنباکو قرار نگرفته بودند و تقریبا ۷۰ درصد آن‌ها سابقه خانوادگی آسم نداشتند. در ادامه، کودکان در سه سالگی نیز بررسی شدند تا مشخص شود آیا آسم، حساسیت آلرژیک یا خس‌خس مکرر سینه دارند یا خیر؟

این مطالعه نشان داد کودکانی که در دوران شیرخوارگی در خانه‌هایی با استفاده بیشتر از هر نوع محصولات تمیزکننده زندگی می‌کنند، احتمال دچار شدنشان به خس‌خس‌، خس‌خس‌های مکرر همراه با آتوپی و آسم تا سه سالگی بیشتر است.

رایج‌ترین محصولات تمیزکننده مایع ظرفشویی، شوینده‌های ماشین ظرفشویی، پاک‌کننده‌های چندمنظوره سطوح، پاک‌کننده‌های شیشه و مایع لباسشویی بوده‌اند همچنین بیشترین خطر مشکلات تنفسی هم مربوط به محصولات تمیزکننده معطر و اسپری‌شونده بوده است.

دلایل آسیب‌پذیرتر بودن نوزادان:

– سیستم ایمنی و تنفسی آن‌ها هنوز در حال رشد است.
– نوزادان بیشتر وقت خود را در داخل خانه به خزیدن و تماس با بسیاری از سطوحی که روی آن‌ها از محصولات پاک‌کننده استفاده می‌شود، می‌گذرانند.
– سرعت تنفس نوزادان نسبتا سریع است.

برخی از محصولاتی که می‌توان به‌راحتی کنار گذاشت، خوشبوکننده‌ هوا با مخلوط‌های معطر نامشخص یا نرم‌کننده‌های پارچه‌اند که می‌توانند حاوی مواد ایجادکننده آسم باشند.

کارشناسان می‌گویند بسیاری از وسایل را می‌توان با آب گرم و صابون تمیز کرد. سرکه، جوش‌شیرین و آب گرم و صابون بدون بو هم در برخی موارد تمیزکننده‌های مناسبی‌ هستند.

انتهای پیام

پایان/ همسونیوز

منبع ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

کلاس های آنلاین گاج مارکت
دکمه بازگشت به بالا