سلامت آب شرب برخی نقاط کهگیلویه و بویراحمد در معرض تهدید است/آبیاری مزارع با فاضلاب
«مسلم شریفی» دوشنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب قصه پر غصه ای است که در استان وجود دارد و این بحث تنها مربوط به امسال که با کاهش بارشها مواجه شده ایم، نیست.
وی اظهار کرد: دسترسی ساده با آب آلوده است و آبیاری مزارع با فاضلاب در برخی مناطق استان در حال انجام است تو این مسئله در دستور کار شورای سلامت استان قرار دارد. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: نقش حوزه بهداشت در این زمینه بعنوان مجری است و این مسئله را پایش و رصد میکند و به عنوان متولی سلامت پایشهای خود را انجام و از طریق دستگاههای مربوط به پیگیری میکنیم که گاهی موفق عمل کردهایم و گاهی نیز در سد نبود اعتبار گیر کردیم.
شریفی تصریح کرد: البته این مسئله نیاز به مطالبهگری اجتماعی صحیح، درست و منطقی دارد. افزایش تولید محصولات کشاورزی مهم است اما سلامت مردم نیز باید جدی گرفته شود و مهمتر است.
وی در رابطه با ورود فاضلاب به رودخانه بشار یاسوج ادامه داد: در بیشتر نقاط استان از جمله شهرستان بویراحمد در این خصوص وضعیت خوبی نیست و آنچه که باید اتفاق بیفتد هنوز محقق نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه اغذیه فروشیهای سیار و دستفروش سطح شهر و معابر تاکید کرد: این گروه هیچ صنفی ندارند، قرار است هیچ کارگروه در این زمینه تشکیل شود سپس برای ساماندهی و نظارت آنها اقدام کنیم.
شریفی اظهار کرد: البته تقاضا نقش مهمی در این خصوص دارد و از مردم انتظار داریم که از این مراکز چه بیشتر استانداردها رعایت نمیشود و غیر بهداشتی هستند خرید نکنند. ما دنبال جمع آوری هیچ شغلی نیستیم اما باید تضمین دهند که کالای عرضه شده آنها به صورت بهداشتی باشد.
وی ادامه داد: در رابطه با قلیان و فست فودها نیز چنین وضعیتی داریم و تقاضا شکل میگیرد، وقتی تقاضا شکل گرفت عرضه هم هست که باید در رابطه با تقاضاها کار رسانهای و فرهنگی صورت گیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کیفیت آب شرب شهر یاسوج و بهداشتی بودن آن گفت: آنچه در رابطه با آب شرب برخی نقاط استان و نه تنها یاسوج وجود دارد اینست که شبکه آب در معرض تهدید سلامت است اما به معنای غیربهداشتی و آلوده بودن نیست.
شریفی تاکید کرد: ۹۰ درصد نمونههای میکروبی گرفته شده از آب شرب سطح استان فاقد هرگونه آلودگی بوده اند.
وی در خصوص سگهای ولگرد در استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این مسئله یک دستورالعملی دارد و هر دستگاه وظایف مشخصی نیز بر عهده دارد که امیدواریم بتوانیم با همکاری دستگاههای مربوطه این وضعیت را ساماندهی کنیم.
به گزارش ایسنا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سالانه سگهای ولگرد گزش و گاز گرفتگی در سطح استان دارند، بیان کرد: این مسأله هزینههای هنگفتی را بر حوزه درمان وارد میکند که درصورت ساماندهی این معضل، میتوانیم در سایر بخشها از این هزینه ها استفاده لازم و بهتر را ببریم.
انتهای پیام
منبع ایسنا