آخرین اخبار

کمبود فضای تمرین و هزینه‌های تولید، دغدغه‌ اصلی دهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی


63474565 - کمبود فضای تمرین و هزینه‌های تولید، دغدغه‌ اصلی دهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی

سعید صمصامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برای اولین بار جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی در سال ۱۴۰۴ در سطح استان خراسان به صورت گسترده برگزار خواهد شد، اظهار کرد: آثار شرکت‌کنندگان در قالب ۳۵ اجرای صحنه‌ای، ۳۸ اثر در بخش ادبیات نمایشی و چند اثر در بخش‌های عکاسی، نمایش خیابانی، شاهنامه‌خوانی و هویت شهری ارائه شده است. تمرکز اصلی شرکت‌کنندگان بر دو بخش اجرای صحنه‌ای و ادبیات نمایشی بوده است.

وی با یادآوری اینکه نخستین دوره جشنواره تئاتر کوتاه در سال ۱۳۹۱ برگزار شد که در آن، تنها هنرجویان دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت داشتند، ادامه داد: پس از ۳ سال این جشنواره به صورت شهری ادامه یافت و تا پیش از دوران کرونا، در مجموع ۸ دوره از آن اجرا شد. با آغاز همه‌گیری کرونا، جشنواره به مدت ۵ سال متوقف شد تا اینکه در سال ۱۴۰۳ نهمین دوره جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی برگزار شد.

دبیر جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی بیان کرد: در مرحله نخست شرکت‌کنندگان بخش اجرای صحنه‌ای، فیلم آثار خود را برای دبیر کانون ارسال کردند. پس از بازبینی این آثار توسط داوران، ۱۴ تیم برای حضور در بخش نهایی انتخاب شدند. این اجراها در روزهای ۶ و ۷ خرداد از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد روی صحنه خواهند رفت و مراسم اختتامیه جشنواره نیز در تاریخ ۸ خرداد برگزار می‌شود.

صمصامی ادامه داد: در بخش ادبیات نمایشی تمامی آثار مورد داوری قرار می‌گیرند و بازبینی نمی‌شوند که در این جشنواره ۳۸ متن برای داور جشنواره ارسال شده‌ است؛ همچنین جشنواره در حوزه‌های ادبیات نمایشی، بازیگری، کارگردانی، نمایشنامه‌نویسی، طراحی‌پوستر، آهنگسازی و طراحی نور و صحنه اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه اثر برگزیده این جشنواره از نگاه تماشاگران از طریق رأی‌گیری انتخاب خواهد شد، تصریح کرد: همچنین در ۸ حوزه‌ای که جشنواره در آن‌ها برگزار می‌شود، از ۳ نفر برگزیده در هر بخش با اهدای جوایز تقدیر به عمل خواهد آمد. افزون بر این ۱۴ تیم راه‌یافته به بخش نهایی ملزم به طراحی و ارائه پوستر اجرای خود هستند تا این آثار نیز مورد داوری قرار گیرند.

دبیر جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی اضافه کرد: جوایز جشنواره به ترتیب ۵، ۳ و ۲ میلیون تومان است که به ۳ نفر برتر در هر حوزه اهدا خواهد شد. همچنین افراد برگزیده در بخش‌های مختلف از جمله کارگردانی، طراحی پوستر، فیلم منتخب از نگاه تماشاگران، بازیگر مرد، بازیگر زن، ادبیات نمایشی، آهنگسازی، طراحی صحنه و طراحی نور مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

صمصامی ادامه داد: در بخش داوران اصلی از چهره‌های باسابقه و شناخته‌شده تئاتر همچون خانم منیره آلاداغی و آقایان عبدالله برجسته و محمودرضا رحیمی برای حضور در این دوره از جشنواره دعوت کرده‌ایم. نبود دانشکده هنر در مجموعه دانشگاه فردوسی یک ضعف مهم و قابل توجه به‌شمار می‌رود. از سوی دیگر فعالیت مؤسسات غیرانتفاعی مشهد نیز در سطح پایین‌تری قرار دارد و این مسئله موجب شده تئاتر دانشجویی در این شهر با مشکلات متعددی مواجه باشد.

وی یکی دیگر از چالش‌های جدی هنرجویان در مشهد را نبود یک نهاد اداری مشخص در سطح استان که بتواند دانشجویان علاقه‌مند به حوزه تئاتر را به یکدیگر معرفی و مرتبط کند عنوان کرد و افزود: در نتیجه بسیاری از شرکت‌کنندگان جشنواره تاکنون تنها تجربه‌هایی محدود و انفرادی، عمدتاً در قالب مونولوگ داشته‌اند و حضور در جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی نخستین تجربه اجرایی آنان بر روی صحنه محسوب می‌شود.

دبیر جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی افزود: در حاشیه برگزاری جشنواره تعدادی از فعالان حوزه تئاتر نیز برای تماشای اجراهای دانشجویان حضور دارند که این موضوع در برخی موارد به شکل‌گیری همکاری‌های مشترک میان آنان در آینده منجر می‌شود. امیدواریم چنین تعاملاتی بیش از پیش در فضای تئاتر دانشجویی گسترش یابد.

وی درخصوص دیگر چالش‌های هنرجویان تصریح کرد: در زمینه تأمین فضای تمرین، گروه‌های دانشجویی با کمبود جدی روبه‌رو هستند؛ چرا که در بسیاری از دانشگاه‌ها، پلاتو یا فضای مناسب برای تمرین تئاتر وجود ندارد و این مسئله بر کیفیت نهایی اجراها تأثیر منفی می‌گذارد.

صمصامی خاطرنشان کرد: از آنجا که تولید یک اجرای صحنه‌ای هزینه‌بر است، بسیاری از دانشجویان تنها امکان حضور در قالب تئاتر کوتاه را دارند و به همین دلیل آثاری با ساختار نیمه‌بلند یا بلند در جشنواره ارائه نمی‌شود. با این حال امیدواریم بتوانیم این رویداد را از سطح استانی به سطح ملی ارتقا دهیم و در آینده شاهد حضور گروه‌های بیشتری از سراسر کشور باشیم.

انتهای پیام

منبع ایسنا

دکمه بازگشت به بالا