روند کاهشی آنفلوآنزا در مشهد
دکتر زهرا نهبندانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پیک اصلی آنفلوانزا در آذرماه سال گذشته به ثبت رسیده است، اظهار کرد: از آن زمان تاکنون، شاهد کاهش مستمر موارد ابتلا به این بیماری بودهایم. مقایسه آمار فروردین امسال با مدت مشابه در سال گذشته نیز، حاکی از کاهش قابل توجه موارد مثبت آنفلوانزا است.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در هفته اول فروردین، درصد مثبت شدن نمونههای آنفلوآنزا ۷.۴ درصد و درصد مثبت شدن نمونههای کرونا ۲.۱ به ثبت رسید.، این در حالی است که در هفته دوم فروردین، شاهد کاهش آمار به ۵ درصد آنفلوانزا و ۱.۸ درصد مثبت کرونا بودهایم.
وی با تأکید بر ادامه روند کاهشی، ادامه داد: بر اساس شواهد موجود، انتظار میرود این روند کاهشی در ماههای آتی نیز ادامه داشته باشد و در حال حاضر هیچ نشانهای از بروز پیک جدید بیماری مشاهده نمیشود. البته لازم به ذکر است که در سالهای گذشته به دلایلی همچون سفرهای نوروزی و تغییرات آبوهوایی شاهد پیک در فروردین ماه بودهایم.
نهبندانی در ادامه به موارد بیماریهای تنفسی دیگر در سطح جامعه اشاره کرد و گفت: درمانگاهها و بیمارستانها همچنان پذیرای بیمارانی با علائم بیماریهای تنفسی هستند که ممکن است ناشی از ویروسهای دیگری مانند سرماخوردگی باشند؛ این بیماریها علائمی مشابه آنفلوانزا دارند، اما عامل ایجاد آنها ویروسهای متفاوتی است.
وی تب و سرفه را از علائم اصلی آنفلوانزا برشمرد و بیان کرد: با توجه به علائم بیماری، به طور کلی میتوان گفت که تب و سرفه از علائم اصلی هستند که در بسیاری از موارد، نشاندهنده آنفلوآنزا است؛ البته ممکن است علائم دیگری مانند گلودرد، آبریزش بینی و عطسه نیز وجود داشته باشد.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، توضیح داد: در حال حاضر، نمونهگیریها و آزمایشها بیشتر بر روی افرادی انجام میشود که در بیمارستان بستری هستند و علائم مشخصی دارند، این آزمایشها به منظور تشخیص آنفلوانزا، کرونا یا سایر بیماریها انجام میشود. همچنین در حال حاضر، موارد فوتی ناشی از کرونا گزارش نشده است.
انتهای پیام
منبع ایسنا