استانها > گلستان

پرونده دیوار بزرگ گرگان در مسیر جهانی شدن؛ وعده ارسال به یونسکو

4736577 - پرونده دیوار بزرگ گرگان در مسیر جهانی شدن؛ وعده ارسال به یونسکو

به گزارش خبرنگار مهر، علی دارابی شامگاه پنجشنبه در همایش تخصصی ظرفیت‌های ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان که در مدرسه تاریخی تقوی گرگان برگزار شد، از قرار گرفتن پرونده این اثر تاریخی در فهرست اولویت‌های ثبت جهانی وزارت میراث فرهنگی خبر داد.

دارابی با تأکید بر اینکه ثبت جهانی صرفاً یک افتخار نمادین نیست، گفت: این اقدام با حفاظت مؤثر، رونق گردشگری، تقویت تعاملات فرهنگی بین‌المللی و جهش اقتصادی همراه است.

وی افزود: دیوار بزرگ گرگان، که قدیمی‌تر از دیوار چین است، قابلیت تبدیل به یک جریان عظیم گردشگری و اقتصادی را دارد.

وی از آغاز دور جدید کاوش‌های باستان‌شناسی برای تکمیل مستندات این پرونده خبر داد و گفت: هدف ما این است که در چند سال آینده، پرونده دیوار بزرگ گرگان برای یونسکو ارسال و در سطح جهانی دفاع شود.

۲۷ پرونده ایران در صف ثبت جهانی

معاون وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به ۲۷ پرونده ایران در صف ثبت جهانی، اظهار کرد: برای نخستین بار در تاریخ مجلس، فصلی ویژه برای میراث‌فرهنگی و گردشگری در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است.

وی تأکید کرد: گلستان باید از مسیر عبور گردشگران به مقصد اصلی گردشگری تبدیل شود.

دارابی همچنین با اشاره به نقش موزه‌ها در دیپلماسی فرهنگی، از هدف‌گذاری افزایش تعداد موزه‌های کشور به هزار موزه تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد و خواستار تقویت محتوایی و زیرساختی موزه‌های گلستان شد.

وی گفت: آثار تاریخی نباید فقط پشت ویترین‌ها بمانند، بلکه باید با زبان روز برای نسل جوان روایت شوند تا روح زیست و هنر نیاکان ما به آینده منتقل شود.

وی برج قابوس را نمونه‌ای از ثبت جهانی موفق دانست که امروز متعلق به تمام بشریت است.

دارابی با اشاره به بازدید ۵۰ میلیون نفری از نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در چین، ظرفیت دیپلماسی فرهنگی آثار تاریخی ایران را بسیار بالا دانست و اظهار کرد: گلستان با اتکا به میراث غنی خود می‌تواند جایگاه جهانی‌تری در این عرصه پیدا کند.

منبع:مهر

دکمه بازگشت به بالا