انتقال تکنولوژی ساخت مترو از تهران به صربستان
به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در دیدار خود با معاون شهردار بلگراد گفت: مدیریت شهری تهران علاقه دارد همکاریهای بین دو شهر را از سر بگیرد و در سطوح بالا نیز بین دو کشور این علاقمندی برای ایجاد ارتباط و تعامل بیشتر وجود دارد.
محمدخانی همچنین تصریح کرد: شهرداری کاملاً آماده است که تجربیات خود را در مدیریت و دیپلماسی شهری در اختیار قرار دهد.
وی با بیان اینکه شعار پایتخت جمهوری اسلامی، تهران دوست داشتنی است، خاطرنشان کرد: اگر میهمانان خارجی از شهر دیدن کنند، به طور ملموس شاهد تحقق این شعار خواهند بود.
سخنگوی شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از موارد تفاهمنامه مشترک تهران با بلگراد موضوع همکاریها برای ساخت مترو است، یادآور شد: یکی از ویژگیهای مثبت این تفاهمنامه این است که زمان برای آن تعریف نشده و میتوان بر اساس آن همکاریها را پس از این گسترش داد.
وی افزود: شهرداری تهران در این زمینه تجربیات ارزشمندی دارد؛ به طوریکه هفت خط مترو به طول ۳۰۸ کیلومتر در تهران فعال است.
محمدخانی همچنین تصریح کرد: در این هفت خط تعداد ۱۶۰ ایستگاه فعال هستند که تا پایان سال به ۱۶۵ ایستگاه میرسد. روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا ۲ میلیون نفر از خطوط مترو استفاده میکنند.
سخنگوی شهرداری تهران گفت: این پایان کار نیست و چهار خط دیگر مترو به طول ۱۲۰ کیلومتر به این ۳۰۸ کیلومتر اضافه خواهد شد. در فضای زیرزمینی شهر تهران یک کارگاه عمرانی بزرگ وجود دارد که در حال توسعه خدماترسانی به شهروندان است.
وی افزود: در آغاز ساخت خطوط مترو از مشاوران اروپایی و چینی استفاده شده اما ادامه کار آن توسط متخصصان ایرانی پیگیری و انجام شده است.
محمدخانی با بیان اینکه با استفاده از توان داخلی، هزینه ساخت و بهرهبرداری از این ظرفیتها بسیار پایینتر از کشورهایی همچون چین است، تصریح کرد: در تفاهمنامه مشترک بین دو شهر به موضوع مترو اشاره شده اما قابلیت همکاریهای بیشتر وجود دارد.
سخنگوی شهرداری تهران در ادامه پیشنهاد کرد که کارگروه مشترکی بین شهرداری دو شهر بلگراد و تهران برای اجرای تفاهمنامه شکل بگیرد.
وی تأکید کرد: زمینههای مشترک فرهنگی و برای مثال برگزاری هفتههای فرهنگی دو شهر میتواند فرصت مناسبی برای تعاملات بیشتر بین تهران و بلگراد باشد.
معاون شهردار بلگراد نیز در این دیدار، با بیان اینکه تا جایی که در جریان هستیم ارتباط خواهرخواندگی سالها قبل بین این دو شهر ایجاد شده است، اظهار کرد: موانعی همچون ویروس کرونا برای برقراری ارتباط هرچه بیشتر بین دو کشور ایجاد شد و به همین دلیل تفاهمنامه مشترک بین تهران و بلگراد آنچنان که باید اجرایی نشد.
میلان چوکیچ افزود: تهران برای ما جایگاه ویژهای دارد و موارد زیادی را میتوانیم از شهرداری تهران یاد بگیریم. البته ما از مترو برخوردار نیستیم اما میتوانیم از توان ایران استفاده کنیم و در این زمینه تعاملات لازم را انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه تکنولوژی و تجربیات تهران در بخش مترو مورد توجه صربستان قرار خواهد گرفت، یادآور شد: ما با مدیر بخش متروی شهرداری بلگراد برای برقراری ارتباط در این زمینه تعامل برقرار خواهیم کرد.
معاون شهردار بلگراد اعلام کرد: آمادگی داریم طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، توان مدیران درجه یک بخش مترو و روشنایی معابر بلگراد را با تهران تبادل کنیم.
وی افزود: اراده سیاسی و اقتصادی برای ادامه تعاملات بین دو کشور وجود دارد اما برای شروع همکاریها بین دو شهر، باید ارتباطات بیشتری شکل بگیرد. علاوه بر سیستم ارتباطی تعریف شده، بخشهای اقتصادی سفارتخانههای ایران و صربستان میتوانند وارد مرحله جدیدی از تعاملات شوند.
معاون شهردار بلگراد خاطرنشان کرد: ما به ایران علاقمندیم و سعی میکنیم تعاملاتی با سفارت ایران در صربستان برای برقراری ارتباطات فرهنگی و تحولات این حوزه در عرصه بینالمللی فراهم کنیم.
وی ادامه داد: ما برنامهای پیشبینی کردهایم که روز جمهوری اسلامی ایران در بلگراد برگزار شود و مسئولان دو کشور با حضور اصحاب رسانه در این شهر گردهم آیند.
منبع:مهر